Case
Leestijd: 3 minuten

Simplex & Tosch

Simplex Consultancy B.V. heeft als missie om bedrijfsprocessen voor zoveel mogelijk bedrijven in Nederland zo efficiënt mogelijk in te richten. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor de kernactiviteiten van bedrijven, waardoor zij meer impact maken en succes bereiken.

Simplex staat voor de kracht van simpele bedrijfsprocessen. Voor hen is het simpel; de Software van AFAS is de beste op de markt om bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk in te richten. Hoe goed de Software van AFAS ook is, het is minstens net zo belangrijk om deze tool goed in te zetten. Met hun visie en kennis kunnen ze het maximale uit bedrijfsprocessen halen. Zij richten zich op twee services die het meeste impact maken op bedrijfsprocessen. In de eerste plaats hebben ze het Simplex Service Center, waarmee ze inspringen bij brandende vragen over dagelijkse zaken. De tweede service die ze bieden is consultancy op locatie om te zorgen voor implementaties en optimalisaties.

Roy Schaap, Simplex: “15 jaar geleden raakte ik bevriend met Leobart van den Ham. 10 jaar later werden we collega’s bij AFAS Software en uiteindelijk zelfs zwagers. Zo was er niet alleen een goede band met elkaar, maar deelden we ook een visie over het opzetten van een bedrijf door onze tijd bij AFAS Software. AFAS Software maakt het beste bedrijfssoftwarepakket van Nederland en heeft een unieke en krachtige visie op de bedrijfsvoering. Om dit in te richten en de processen te optimaliseren, zijn consultants van groot belang. Wij zijn tijdens onze tijd bij AFAS veel partnerbedrijven tegengekomen. We zagen het belang van deze bedrijven, maar ook wat voor enorme kansen er bleven liggen. Ik heb de overstap naar een partnerbedrijf gemaakt om hier iets aan te veranderen. Al snel kwam ik erachter dat ik als medewerker niet de impact kon maken die nodig was. Het was daarom tijd om zelf echt het verschil te gaan maken. Op 1 maart 2019 startte ik samen met Leobart ons eigen bedrijf Simplex. Ontstaan vanuit een vriendschap en gedeelde visie om kracht uit bedrijven te halen door bedrijfsprocessen samen te optimaliseren en te vereenvoudigen.

Via Daan Morren, die ik privé ken, zijn wij bij Tosch terecht gekomen. Er is een mooie klik tussen Simplex en Tosch. Tosch levert ons de kennis en expertise op het gebied van ICT en telefonie. Wij leveren kennis, voor het optimaal inzetten van interne software, aan Tosch. Ik zie Tosch echt als een verlenging van ons bedrijf. Bij complexe vraagstukken weten zij ons altijd optimaal te helpen.”

Bent u benieuwd naar wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op!

Meer ontdekken over het optimaal inzetten van AFAS en

Bekijk ook onze andere cases

Digital Workplace Dorcas

"Dorcas had behoefte aan nieuwe ICT-oplossingen die hun doelen effectiever ondersteunen. Efficiënter, doelgerichter en locatieonafhankelijk hun werk uitvoeren, dat was het doel. Maar om van de huidige, verouderde en lokaal georiënteerd omgeving over te stappen naar iets nieuws, geen eenvoudige klus."

Verpakkingsindustrie

"De relatie met Tosch voert zo’n kleine 20 jaar terug. Bij mijn vorige werkgever waren wij destijds één van de eerste klanten. Toen ik bij Ultrapak startte, werd ik vanuit mijn functie ook verantwoordelijk voor de ICT. Tosch had zich al bewezen als betrouwbare partner en daarom zijn we vol vertrouwen de samenwerking weer aangegaan.”