Case
Leestijd: 5 minuten

HomeMatching

Soms tref je originele, innovatieve bedrijven. En daar draag je graag, hoe klein soms ook, je steentje aan bij. HomeMatching uit Nijkerk is zo’n bedrijf. HomeMatching bouwt sinds eind 2018 aan een transparante, maar vooral relaxte woningmarkt waarop iedereen op zijn of haar juiste moment een stap kan nemen. De onzichtbare woningmarkt krijgt een gezicht op HomeMatching.

Herman van Losenoord, HomeMatching: “Een huis kwam te koop, samen met nog negen anderen reageerden we op het huis. Uiteraard had er maar één geluk en helaas negen pech. Tot we tot de ontdekking kwamen dat die overgebleven negen teleurgestelden ook een huis hadden en dat deze bij de juiste condities best zouden willen verhuizen. Zij waren alleen nog niet vindbaar! Een situatie die velen wel zullen herkennen. Je kunt er tegenwoordig namelijk niet meer omheen: de woningmarkt is overspannen. Er is ontzettend veel vraag, maar weinig aanbod. Ten minste, er is weinig aanbod zichtbaar! Toen wij als gezin op zoek gingen naar een woning, liepen we zelf tegen deze problemen aan. We vonden het ontzettend frustrerend om elke keer achter het net te moeten vissen.

‘s Middags loop je samen met 10 mensen door een woning en ‘s avonds zitten de 9 overgebleven teleurgestelden ieder op z’n eigen bank, achter het scherm op Funda te wachten tot het volgende huis te koop komt. Om er vervolgens weer als één man met elkaar bovenop te duiken.”

Hoe maak je de match

Herman van Losenoord: “Op HomeMatching zet je je woning nog niet te koop. Je maakt hem slechts zichtbaar! Zodra alle condities juist zijn, kun je in alle rust de stap nemen. Op HomeMatching zeggen we het zo:

1) Word zichtbaar!
Ben je op zoek naar een woning? Geef aan wat jouw woonwensen zijn en je krijgt direct bericht zodra er een woning beschikbaar komt. Als woningeigenaar bekijk je gelijktijdig hoe gewild jouw eigen woning is. Zodra alle condities juist zijn, kun je de stap maken!

2) Verzamel likes!
Like als woningzoeker de woningen die jij interessant vindt. Je blijft daarmee op de hoogte zodra er ontwikkelingen zijn. Als woningeigenaar heb je duidelijk het aantal geïnteresseerden in kaart, verzamel je likes en krijg je misschien zelfs een bod!

3) Handel op het juiste moment!
Zodra jouw favoriete woning beschikbaar komt, krijg je als woningzoeker direct bericht en zit je snel om tafel. Als woningeigenaar wijzig je de status van je woning naar ‘te koop’ zodra alle condities hiervoor juist zijn.

Zo bouwen we met elkaar aan de relaxte woningmarkt van Nederland!

Ruim 100 aanmeldingen per dag

Herman van Losenoord: “Inmiddels zijn er in de afgelopen twee maanden ruim 100 gebruikers per dag die zich registreren, waarvan er gemiddeld tussen de 50 en 60 ook hun eigen woning aanmelden. In totaal heeft HomeMatching inmiddels bijna 6.000 geregistreerde gebruikers mogen verwelkomen. We zijn ontzettend enthousiast om te zien dat HomeMatching daadwerkelijk van de grond komt. Een idee als HomeMatching is pionieren ten voeten uit en daarbij ook een grote stap in vertrouwen. Een goed idee is namelijk niet per definitie een garantie voor succes. Desondanks ben ik niet bang voor de toekomst. Ik ben gelovig en ervaar God die mij dagelijks kracht en inzicht geeft. Welke kant het ook op gaat, Hij is erbij en dat geeft mij ontzettend veel rust en vertrouwen. Na alle voorbereidingen en inspanningen die we hebben gehad, is het natuurlijk fantastisch om de eerste succesverhalen van onze gebruikers te mogen horen. Dit is waar je het voor doet en we hopen dat er nog vele zullen volgen.”

Een stapje voorlopen

Herman van Losenoord: “Bij het starten van een bedrijf komt vrijwel direct, na het aanvragen van een KVK- nummer, het ICT verhaal aan bod. Zo ook bij mij. Vanuit mijn netwerk hoorde ik veel positieve verhalen over Tosch. Ik zocht een betrouwbare en professionele partner met brede kennis vanuit de ICT wereld. Een partij die net een stapje voorloopt op de rest. Ik ben destijds in gesprek gegaan met Tosch en zij hebben mij vanaf moment één ontzettend goed geholpen met deskundig advies en ICT oplossingen. Het valt mij op dat Tosch brede kennis in huis heeft. Zodra ik een vraag heb, kunnen zij intern vanuit verschillende invalshoeken iets deskundig tot stand brengen of een probleem oplossen. Ze hebben zowel de techniek alsook de brede kennis vanuit de ICT wereld in eigen huis. Dit maakt Tosch tot een prettige en stabiele partner om mee samen te werken. Wat ik ontzettend prettig vind, zijn de korte lijntjes. Je hoeft maar te bellen en ze staan klaar. Is het niet fysiek, dan wel online. Dit is echt goud waard. HomeMatching is een online platform en daarom zijn we blij met een partner als Tosch, die altijd voor ons klaarstaat. Dit alles samen maakt dat ik de toekomst met Tosch als ICT partner in vertrouwen tegemoet ga!”

Bent u benieuwd naar wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op!

Ontdek alle woningen en meer op de website van HomeMatching 🌐.