Primeur: Eerste vijftien bedrijven behalen het Cybercertificaat

Blog

Een nieuwe mijlpaal in het cybersecurity project ´De Cybermonitor´ van de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV): verschillende bedrijven namen deze donderdag (1 juni 2023) hun Cybercertificaat persoonlijk in ontvangst van burgemeester Gert-Jan Kats uit Veenendaal. In de aanwezigheid van afgevaardigden van het ministerie van Justitie, het Platform Veilig Ondernemen (PVO), de burgemeesters uit Wijk bij Duurstede, Barneveld en Veenendaal én hun eigen IT-partners en ontvingen de bedrijven een duidelijke erkenning van hun inzet op het gebied van cybersecurity in de afgelopen maanden. Onder deze bedrijven ook twee klanten van Tosch: Movexx International B.V. en Schuiteman Accountants en Adviseurs.

Cybercertificaten voor Schuiteman Accountants

Cybercertificaten voor Movexx International B.V.

De organisaties ontvingen de Cybercertificaten vanwege hun deelname aan de Cybermonitor, een baanbrekend initiatief van de BOV, Lupasafe en Gemeente Veenendaal. Deelname aan de Cybermonitor is gratis voor BOV-leden. Organisaties en hun IT krijgen hiermee continu inzicht in cybersecurityrisico’s op het vlak van mens, proces en techniek en monitoren hun voortgang. De Cybermonitor biedt een basisoplossing om ondernemers meetbaar veiliger te maken. De organisaties die gedurende zes maanden de norm hebben behaald, ontvangen het Cybercertificaat.

Meer en meer directies zien cybercrime als een bedrijfsrisico dat op de agenda moet. Een kwaadaardige aanval heeft grote impact op de continuïteit en reputatie van een onderneming. Het is essentieel voor bedrijven om risico’s continu te meten en passende maatregelen te nemen. Hiermee houden zij zichzelf en de gegevens van klanten veilig. Een cyberaanval kan iedereen overkomen maar als je als organisatie preventief je huis op orde hebt is de kans op een succesvolle aanval vele malen kleiner. Deelnemende bedrijven aan het Cybermonitor project geven hierin een voorbeeld functie en hebben met hun IT de stappen gezet om hun cyberveiligheid naar een hoger niveau te tillen.

“Tosch is een betrouwbaar partner voor ons, die altijd klaarstaat als ze nodig zijn en ons ook geholpen heeft met de implementatie van de Cybermonitor”, aldus Iris van Ravenswaaij van Movexx. “Het Cybercertificaat is een erkenning dat wij informatiebeveiliging serieus nemen.”

Om deelnemende bedrijven te ondersteunen bij het effectief beheren van cybersecurityrisico’s, biedt de Cybermonitor nauwgezet inzicht in risico’s op werkplekken, zoals kwetsbare of ongewenste software, maar ook apparaten en smartphones die buiten IT vallen zoals thuis computers, de mens: de kennis van medewerkers wordt gemeten evenals de veiligheid van websites. Het dashboard stelt management en IT-partners in staat om beveiligingsoplossingen te bieden en potentiële kwetsbaarheden te identificeren en te verhelpen.

“Als IT-partner streven we ernaar om onze klanten een volledig overzicht te geven van hun risico’s en hoe deze aan te pakken”, aldus IT-partner Daniël Pauw van Tosch. “Met behulp van de Cybermonitor kunnen we ondernemers helpen om een duidelijk beeld te krijgen van hun cybersecuritylandschap en hen voorzien van de nodige tools en inzichten om veilig en veerkrachtig te opereren.”

De implementatie van de Cybermonitor omvat een eenvoudige maar complete onboarding-procedure. Deelnemende bedrijven krijgen inzicht via een gebruiksvriendelijk dashboard, maandelijkse voortgangsrapportages met praktische tips en eventueel een accountantsrapport, waardoor ze de voortgang van hun cybersecuritymaatregelen kunnen volgen en de benodigde verbeteringen kunnen aanbrengen. Niemand is immuun voor cyberaanvallen, maar een goed georganiseerde preventieve aanpak binnen een organisatie verkleint de kans op een succesvolle aanval aanzienlijk. Het Cybercertificaat is een duidelijke erkenning van de inzet van de deelnemende bedrijven aan cybersecurity en een volgende stap naar een veilige organisatie.

Wil je ook meedoen aan de Cybermonitor? Meld je dan aan op de website van BOVeenendaal of vraag Tosch om meer informatie.

Wil je meer weten over een collectieve aanpak van cybersecurity? Neem contact met ons op!

Bekijk ook onze andere blogs

Bouwen aan Digitale Transformatie

De bouwsector is in verandering. Met een groeiende complexiteit in processen, ketenafhankelijkheid …

Take Back Control in de Awareness Escape Game

Wij roepen het al jaren maar helaas hoor je het ook steeds vaker; organisaties die gehackt worden …

Take Back Control Game